Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Μελιτζάνες με ξινόχοντρο

Υλικά:
6 - 7 μελιτζάνες κομμένες σε ροδέλες
1 φλιτζάνι ξινόχοντρο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100 ml ελαιόλαδο
2 μεγάλες ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
αλάτι, πιπέρι

Αρχικά θα ξεπικρίσουμε τις μελιτζάνες μας. Αφού τις κόψουμε τις βάζουμε σε μια λεκάνη με μπόλικο αλάτι και τις αφήνουμε για 15 -  20 λεπτά. Κατόπιν τις ξεπλένουμε και αφήνουμε να στραγγίσουν. Τις τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν,  τοποθετώντας τες σε απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το λάδι.
Σε μια άλλη λεκάνη μουσκέυουμε τον ξινόχοντρο για να φουσκώσει βάζοντας νερό μέχρι να τον καλύψει και λίγο ακόμη.
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και μόλις μαραθεί προσθέτουμε τις ντομάτες και τον ξινόχοντρο μαζί με το νερό. Ελέγχουμε το φαγητό ανακατεύοντας συνέχεια για να μην μας κολλήσει. Λίγα λεπτά πριν το κατεβάσουμε απο τη  φωτιά προσθέτουμε τις μελιτζάνες, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου