Υλικα
1 πακετο φυλλο κρουστας
5 αυγα
1 φλυτζανα λαδι
1 φλυτζανι ζαχαρη
2 βανιλιες
1 φακελακι μπεικιν παουντερ
ξυσμα απο ενα πορτοκαλι
1 ποτηρι χυμο πορτοκαλι
Για το σιροπι
3 1/2 ποτηρια νερο
2 ποτηρια ζαχαρη
1 ξυλακι κανελα
φλουδα ενος πορτοκαλιου
Εκτελεση
Βαζουμε ολα τα υλικα μαζι σε ενα μπολ, εκτος απο το φυλλο κρουστας κ τα χτυπαμε με ενα συρμα. Οταν το μειγμα μας εχει γινει πηχτο αρχιζουμα να ριχνουμε τα φυλλα αφου τα εχουμε κοψει στα 4 τα τσαλακωνουμε ενα ενα κ τα ριχνουμε μεσα στο μειγμα μας.
Μετα βαζουμε το μειγμα μας σε λαδωμενο ταψι κ ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο
κ ψηνουμε για 35 λεπτα στους 180 βαθμους.
Εν τω μεταξυ εχουμε βρασει κ δεσει το σιροπι μας.
Οταν η πιτα μας ειναι ετοιμη τη χαραζουμε κ την περιχυνουμε με το σιροπι μας που ειναι χλυαρο εως παγωμενο.
Μπορουμε να το συνδιασουμε κ με μια μπαλα παγωτο....
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου