Υλικα
1 κιλο σταμναγκαθι
1 κρεμυδι
3 σκελιδες σκορδο
λιγο ελαιολαδο
200 γρ. ανθογαλο
200 γρ. γιαουρτι στραγγιστο
αλατι πιπερι
Υλικα
Καθαριζουμε κ πλενουμε καλα το σταμναγκαθι κ τ αφηνουμε να στραγγιση.
Βαζουμε σε μια μεγαλη κατσαρολα αρκετο νερο τ αφηνουμε να βρασει καλα αλατιζουμε κ ριχνουμε μεσα το σταμναγκαθι μας, κ τ αφηνουμε γυρω στα 10 λεπτα,το θελουμε λιγο αλτεντε. Οταν ειναι ετοιμο το βγαζουμε κ το αφηνουμε να στραγγιση καλα.
Σε ενα τηγανι μεγαλουτσικο βαζουμε λιγο ελαιολαδο κ σωταρουμε για κανα 2λεπτο
το ψιλοκομμενο μας κρεμυδακι κ το σκορδο. Προσθετουμε το σταμναγκαθι κ συνεχιζουμε
το σωταρισμα για ακομα 5 λεπτα. Συγχρονως ανακατευουμε σε ενα μπολ το ανθογαλο με
το γιαουρτι, βαζουμε το σταμναγκαθι μας σε μια μεγαλη πιατελα κ το περιχυνουμε με τη σαλτσα μας, λιγο πιπερι κ καλη μας ορεξη!!!
1 κιλο σταμναγκαθι
1 κρεμυδι
3 σκελιδες σκορδο
λιγο ελαιολαδο
200 γρ. ανθογαλο
200 γρ. γιαουρτι στραγγιστο
αλατι πιπερι
Υλικα
Καθαριζουμε κ πλενουμε καλα το σταμναγκαθι κ τ αφηνουμε να στραγγιση.
Βαζουμε σε μια μεγαλη κατσαρολα αρκετο νερο τ αφηνουμε να βρασει καλα αλατιζουμε κ ριχνουμε μεσα το σταμναγκαθι μας, κ τ αφηνουμε γυρω στα 10 λεπτα,το θελουμε λιγο αλτεντε. Οταν ειναι ετοιμο το βγαζουμε κ το αφηνουμε να στραγγιση καλα.
Σε ενα τηγανι μεγαλουτσικο βαζουμε λιγο ελαιολαδο κ σωταρουμε για κανα 2λεπτο
το ψιλοκομμενο μας κρεμυδακι κ το σκορδο. Προσθετουμε το σταμναγκαθι κ συνεχιζουμε
το σωταρισμα για ακομα 5 λεπτα. Συγχρονως ανακατευουμε σε ενα μπολ το ανθογαλο με
το γιαουρτι, βαζουμε το σταμναγκαθι μας σε μια μεγαλη πιατελα κ το περιχυνουμε με τη σαλτσα μας, λιγο πιπερι κ καλη μας ορεξη!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου